Litet badkar blir till

Litet badkar blir till

Äntligen efter mycket arbete och tid så lyckades vi få lilla Ltd 118 cm ur gjutformen. Sedan i vintern 2012 har vi arbetat på den nya gjutformen till Ltd 118 cm. Det har varit stora problem att få den hel ur formen, vilket kan bero på mån ga olika faktorer som fukt, vinklar och järnets tempratur m.m .

Ltd 118 just taget ur gjutformen
ltd 118

 

 

 

 

Nygjutet Ltd 118 cm

som fortfarande är glödhett. Efter ändringar av kanten och djupet har det äntligen blivit precis som jag vill att den ska se ut. Nu återstår några finjusteringar av gjutformen innan gjutning kan börja på allvar och grundemalj kan appliseras. Sedan kan badkaret placeras i ugnen i 900 grader, varefter tar ut badkaret och sintrar på huvudemaljen. Det kommer att blir spännande att se hur badkaret kommer att se ut när det är emaljerat. Jag återkommer med fortsättningen av tillverkningen./Knut.

En kommentar till “Litet badkar blir till”

Lämna ett svar