Köpvillkor och integritetspolicy Klarna

Köpvillkor
Delbetalning
Du kan ansöka om att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar med Klarna gäller alltid följande:

Du får hem varan innan du betalar
Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad
Konto – betala i din egen takt
Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr i månaden tillkommer på fakturan.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande nominella årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Fast delbetalning
Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader (och hos vissa butiker t.o.m. 36 månader). Du vet från början vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

Ansökan och accept

Om Klarna godkänner din ansökan om delbetalning kommer beloppet att läggas till ditt befintliga Klarna Konto. Om Klarna godkänner din ansökan och du inte redan har ett Klarna Konto kommer vi att skicka en bekräftelse till dig. När du har fått din bekräftelse har du ett Klarna Konto.

Klarna förbehåller sig rätten att neka din ansökan om delbetalning.

Kreditprövning och personuppgiftshantering

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnasdataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00. Om det skulle uppstå en tvist mellan dig och Klarna som vi inte lyckas lösa kan du vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden Box 174, 101 23 Stockholm, tel.:+46 (0)8-508 860 00.

Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm
Org nr: 556737-0431. www.klarna.se

integritetspolicy

Klarnas dataskyddspolicy
Klarna värnar om din personliga integritet, vilket innebär att vi alltid samlar in och hanterar personuppgifter ansvarsfullt med din integritet i åtanke. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter när du använder Klarnas tjänster (“tjänsterna”) och i samband med att du blir en Klarna-användare. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dessa gällande.

Dataskyddspolicyn beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter inom alla våra tjänster. Därför är det viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster – särskilt de delar som gäller de av Klarnas tjänster du tänkt använda.

 

Klarnas varumärken och Klarnakoncernen
Några av våra tjänster tillhandahålls av andra Klarnavarumärken, som Wavy och SOFORT, vilka har separata dataskyddspolicys.

 

Vilken information samlar vi in?
Information som du ger till oss. Du kan komma att ge oss information om dig själv när du använder någon av Klarnas tjänster, väljer att betala med någon av Klarnas betalmetoder, kontaktar oss eller använder vår kundportal (“användarportalen”). Beroende på vilken tjänst du väljer, kan denna information vara:

Person- och kontaktinformation: namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobilnummer, etc.
Betalningsinformation: kredit- och kontokortsuppgifter (kortnummer, giltighetsdatum och CVV-kod), fakturainformation, bankkontonummer, etc.
Du kan när som helst ändra din information, exempelvis dina kontaktuppgifter och annan redigerbar information. Beroende på land, kan detta antingen göras via vår användarportal eller genom att kontakta oss.

 

Information vi samlar in om dig. När du använder någon av våra tjänster kan vi, beroende på vilken tjänst du använder, komma att samla in följande information:

Person- och kontaktinformation – namn, födelsedatum, personnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer, etc.
Information om varor/tjänster – detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.
Finansiell information – din inkomst, eventuella krediter, negativ betalningshistorik.
Historisk information – dina köp, betalnings- och kredithistorik.
Information om hur du interagerar med Klarna – hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel, hur du nådde och lämnade tjänsten, och leveransnotiser när vi kontaktar dig.
Information om hur du integrerar med butiken – dina tidigare kontakter med butiken du handlat hos.
Enhetsinformation – exempelvis IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.
Geografisk information – din geografiska placering.
Vad gör vi med din information?
Klarna behandlar personuppgifter för följande ändamål och med följande lagliga grunder:

Ändamål med behandlingen
Laglig grund för behandlingen
Att leverera Klarnas användarupplevelse.
Fullgörande av avtal
Att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter.

Fullgörande av avtal och följa lag
Att administrera din betalning och kundförhållandet, exempelvis för att uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och för att tillhandahålla dig med information, erbjudanden och tjänster som du begär från oss.
Fullgörande av avtal och andra berättigade intressen
Att leverera Korttjänster.
Samtycke
Att skicka information till dig i elektroniskt format (inte marknadsföring).

Fullgörande av avtal, följa lag

och andra berättigade intressen
Att avgöra vilka betalmetoder och andra tjänster vi kan erbjuda dig, exempelvis genom interna och/eller externa kreditbedömningar.
Fullgörande av avtal och följa lag
För intern felsökning, data-analys, tester, forskning och statistiska ändamål.
Andra berättigade intressen
Att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet.
Fullgörande av avtal
Att förhindra missbruk av Klarnas tjänster som en del i våra ansträngningar att hålla tjänsterna trygga och säkra.
Fullgörande av avtal, följa lag

och andra berättigade intressen
Att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och utföra riskhantering.
Följa lag och andra berättigade intressen
För att förbättra våra tjänster och för generell affärsutveckling, bland annat för att förbättra kreditriskmodeller med syfte att exempelvis minimera bedrägerier, utveckla nya produkter och funktioner och utforska nya affärsmöjligheter.
Andra berättigade intressen
För att följa tillämplig lagstiftning, såsom lag om åtgärder mot penningtvätt och bokföringslagar och kapitaltäckningskrav
Följa lag
Särskild personuppgiftsbehandling inom Klarnas tjänster.
Klarnas användarupplevelse

För att kunna leverera en smoooth användarupplevelse med Klarna, har vår personuppgiftsbehandling kategoriserats i ett antal funktioner. Du kan läsa mer om dessa i villkoren för varje funktion.

 

Automatisk ifyllning av dina kontaktuppgifter

Automatisk ifyllning av dina kontaktuppgifter kan göras på två sätt; genom din interaktion och/eller genom cookies.

 

Automatisk ifyllning genom din interaktion

När du använder tjänsterna kan vi komma att fråga efter person- och kontaktuppgifter som namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum och/eller personnummer. Vi kommer spara denna information i våra system, och när du återkommer till oss behöver du endast ange grundläggande person- och kontaktuppgifter som telefonnummer, e-postadress, postnummer eller personnummer för att vi ska kunna fylla i kvarstående fält med dina övriga uppgifter.

 

Automatisk ifyllning genom cookies

En annan metod för att fylla i dina uppgifter automatiskt är att känna igen din enhet (dator, surfplatta, mobiltelefon, etc.) genom en cookie som placerats på enheten. I cookien har vi lagrat dina uppgifter från tidigare interaktioner med Klarna, och all denna information finns på din enhet. Mer information om detta hittar du i vår Cookie Statement.

 

Borttagning av automatisk ifyllning

Du kan när som helst välja att inaktivera den automatiska ifyllningen genom att avmarkera rutan “Kom ihåg mig” i kassan, eller kontakta oss på dataskydd@klarna.se.

 

Erbjudanden och förmåner

För att kunna ge dig erbjudanden och förmåner (om du blir Klarna-användare) som rabatter, särskilda evenemang, förtur till produkter, rea-kampanjer, butikserbjudanden, prover, gåvor etc, tittar vi på dina tidigare händelser. Detta kan till exempel vara antal köp, belopp du handlat för och/eller din användning av Klarnas tjänster.

Syftet med detta är att administrera Klarnas erbjudande- och förmånsprogram och analysera dina köp så att vi kan anpassa och ge dig relevanta erbjudanden. Informationen kommer ligga till grund för Klarnas marknadsföring och kundanalys, affärs- och metodutveckling samt statistik.

Inom erbjudande- och förmånsprogrammet kan Klarna och Klarnas partners å Klarnas vägnar, använda denna information via posttjänster, SMS, e-post, sociala medier och andra digitala kanaler för att kommunicera med dig och ge dig erbjudanden.

Klarna och dess affärspartners kommer inte använda någon direktmarknadsföringskanal för detta ändamål (ex. e-post eller SMS) om du valt att avregistrera dig för marknadsföring (eller om du inte har valt detta, om det krävs enligt lag i ditt land).

 

Användarportal.

Om du använder Klarnas webb- och mobilapp, kommer ytterligare data behandlas för att tillhandahålla de tjänster som erbjuds i användarportalen.

Anpassade artiklar och annonser: du kommer kunna se personligt anpassade artiklar och annonser baserat på dina tidigare köp.
Anpassad Klarna-översikt: en översikt kan visas där du kan se status för dina Klarna-köp och se din köphistorik, samt få tillgång till återbetalningar, betala och förlänga betaltiden.
Leverans- och paketspårning: i användarportalen kan du i vissa fall spåra ditt paket, då behandlar Klarna din spårningsinformation.
Dina anslutna bankkonton: du får inte bara en översikt över dina betalningar till Klarna, utan användarportalen ger dig också fördelen att kunna ansluta externa bankkonton. Om du ansluter dig till den här tjänsten behandlar vi information om ditt externa bankkonto, som kontonummer, bank, tidigare köp på kontot och disponibelt belopp.
Kredittjänster: för vissa av dina tidigare köp kan vi erbjuda dig kredit baserad på dessa köp, för vilka Klarna kommer titta på dina anslutna externa bankuppgifter.
Shopping i appen: shopping via användarportalen är ett sätt att använda Klarnas betalmetoder i nästan vilken butik som helst. I samband med köpet, skickar Klarna den information du lämnar till butiken du handlar hos för att slutföra ditt köp. I vissa fall (om butiken kräver det) ber Klarna dig att också fylla i dina inloggningsuppgifter för den aktuella butiken. Detta är information som sedan behandlas av Klarna för att genomföra köpet.
Kundservice: när du kontaktar vår kundservice via användarportalen hanterar vi den information du lämnar.
Korttjänster

Om du har anslutit dig till Korttjänster kommer Klarna att spara din kortinformation till framtida köp. Vi kommer också att kontakta din kredit- eller kontokortsleverantör (VISA, Mastercard och American Express m.fl.) för att ta emot betalningsinformation om dina kortköp. Denna information använder vi för att leverera Korttjänster. Korttjänster är baserat på ditt samtycke och du kan när som helst återta ditt samtycke för denna tjänst.

 

Kommunicera med dig.

Klarna kan också komma att använda din data för att kommunicera relevant information gällande använda eller liknande tjänster, och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster (till exempel efter att du har varit i kontakt med Klarnas kundservice) via e-post, SMS, telefon eller andra kanaler.

 

Klarna kan också komma att skicka marknadsföring till dig kopplad till tjänsterna.

 

Du kan när som helst tacka nej till denna användning, och du kommer också bli informerad om din rätt att göra det (opt-out) varje gång din mejladress eller ditt telefonnummer används för detta ändamål.

 

Profilering och automatiserat beslutsfattande

“Profilering” innebär en automatisk behandling av personuppgifter för att bedöma vissa personliga egenskaper hos dig som kund, exempelvis för att analysera eller förutsäga din ekonomiska situation eller dina personliga preferenser. Vi använder profilering för att bestämma vilken marknadsföring som skulle kunna vara intressant för dig (och du kan självklart avregistrera dig för denna typ av utskick när som helst). För att hantera kreditansökningar på ett effektivt och ansvarsfullt sätt, profilerar vi även dina uppgifter om du ansöker om kredit. Klarna kan också komma att profilera dig under kreditavtalsperioden för att komma fram till vilket det bästa sättet att kommunicera med dig är. Du kan när som helst välja bort detta (opt put).

 

“Automatiserat beslutsfattande” innebär att vi erbjuder vissa tjänster, som att ge dig kredit, baserat endast på automatiska beslut, utan inblandning från en fysisk person. Genom att göra detta automatiserat ökar vi objektiviteten och transparensen när vi erbjuder tjänsterna. Dessa beslut baseras på din köp- och betalningshistorik hos oss tillsammans med information om dig från en kreditupplysning. Du har alltid rätt att ifrågasätta ett automatiskt taget beslut, och då få en Klarna-anställd att titta på ditt ärende.

 

Vilka kan vi komma att dela din information med?
Vi vidtar alla rimliga kontraktuella, juridiska, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt och med en adekvat skyddsnivå när de överförs till eller delas med utvalda tredje parter enligt nedan.

 

Leverantörer och underleverantörer. Klarna kan komma att dela dina personuppgifter till leverantörer och/eller underleverantörer för utförandet av våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och för andra syften som framgår i denna Dataskyddspolicy. Innan vi involverar leverantörer eller underleverantörer, ser vi till att de uppfyller våra höga dataskydds-standarder.

 

Butiker. Klarna delar vissa av dina uppgifter med butiken du besöker eller handlar från. Detta för att möjliggöra för butiken att utföra och administrera ditt köp och ditt förhållande till butiken, skicka varor, hantera tvister och profilera sina kunder i kategorier som åldersgrupper eller kön, men också för att förhindra bedrägerier. För personuppgifter som delas med en butik gäller butikens dataskyddspolicy.

 

Kreditupplysningsföretag och liknande leverantörer. Dina personuppgifter kan komma att delas med kreditupplysningsföretag, leverantörer av tjänster för identitetsuppslag och förebyggande av bedrägerier, i syfte att bedöma din kreditvärdighet när du ansöker om att använda Klarnas betalmetoder, samt för att bekräfta din identitet och adress och skydda dig och andra kunder från bedrägeri. Betalningsbeteende kan komma att rapporteras tillbaka till kreditupplysningsföretaget. Beroende på marknad, kan en mikroupplysning göras innan du ansöker om att använda en av Klarnas betalmetoder, i syfte att skräddarsy de alternativ som erbjuds till dig. De kreditupplysningsföretag och leverantörer av tjänster för identitetsuppslag och förebyggande av bedrägerier vi samarbetar med ser du här.

 

Betaltjänstleverantör
Klarna kan komma att dela din information med utvalda betaltjänstleverantörer när du väljer att betala med ditt kredit- eller kontokort, eller direkt banköverföring.

 

Klarnakoncernen. Din information kan komma att delas med företag inom Klarnakoncernen.

 

Myndigheter. Klarna kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter som Polisen, Skatteverket eller andra myndigheter om vi enligt lag är skyldiga att göra det, eller om du har godkänt att vi gör det. Ett exempel på laglig skyldighet att lämna information är för åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering.

 

Logistik- och transportföretag.  Logistik- och transportföretag som levererar de varor du beställt (gäller enbart om du använder Klarnas användarportal)

 

Inkassoföretag. Klarna kan också komma att dela information när vi säljer obetalda skulder till en tredje part, som exempelvis inkassoföretag.

 

Avyttring.
För det fall att Klarna säljer eller köper verksamhet eller tillgångar, kan Klarna komma att lämna dina personuppgifter till en potentiell säljare eller köpare av sådan verksamhet eller tillgångar.
Om Klarna eller en väsentlig del av Klarnas tillgångar förvärvas av en tredje part, kan personuppgifter om Klarnas kunder komma att delas.
Innan sådan delning görs, kommer Klarna se till att lämpligt sekretessåtagande finns på plats.

Var lagrar vi dina personuppgifter?
Vi strävar alltid efter att behandla din data inom EU/EES. Datan kan dock i vissa situationer komma att överföras till, och behandlas i, land utanför EU/EES av ett bolag inom Klarnakoncernen eller av annan leverantör eller underleverantör. Då Klarna är fast beslutet att alltid skydda din data, kommer Klarna att vidta alla rimliga kontraktuella, legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Vi sparar dina uppgifter så länge som det är nödvändigt för att utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider eller nödvändigt enligt andra berättigade intressen. När vi sparar dina uppgifter för andra syften än för våra kontraktuella åtaganden, exempelvis för att uppfylla krav på åtgärder mot penningtvätt, bokföring och regulatoriska kapitalkrav, sparar vi endast datan så länge som det är tillåtet för att uppfylla våra berättigade intressen och/eller lagstadgat för respektive syfte.

Din rätt till tillgång, rättelse, radering och att lämna klagomål
Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia av dina uppgifter om du vill veta vilken information vi har om dig.
Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke komplett information om dig själv.
Rätt att bli raderad. Du har rätt att begära radering av dina personuppgifter när datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Som bank kan det dock finnas legala skyldigheter som hindrar Klarna från att omedelbart radera delar av din data. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och skattelagstiftning, bank- och penningtvättslagstiftning, men också från konsumenträttslagstiftning. Vad vi då gör är att blockera den datan som vi är skyldiga att spara från att kunna användas.
Rätt att lämna in ett klagomål. Du har rätt att lämna in ett klagomål hos en tillsynsmyndighet.
Du har möjlighet att välja bort vissa specifika funktioner. Vi kommer alltid respektera ditt val.

Hur är det med cookies och liknande tekniker?
Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att leverera en skräddarsydd och smoooth användarupplevelse. Du kan läsa mer information om hur Klarna använder cookies och liknande i vår Cookie Statement.

Uppdatering av denna dataskyddspolicy vid förbättring av våra tjänster
Vi jobbar ständigt med att förbättra våra erbjudanden så att du får en ännu mer smoooth användarupplevelse. Detta kan innebära förändringar i befintliga och framtida tjänster. Därför är det viktigt att du läser denna Dataskyddspolicy varje gång du använder någon av våra tjänster, eftersom behandlingen av personuppgifter kan skilja sig från tidigare.

 

Kontakt
Klarna Bank AB (publ) är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556737-0431 och har sitt huvudkontor på Sveavägen 46, 111 34 Stockholm.

Klarna har ett dataskyddsombud och ett team bestående av dataskyddsspecialister. Eftersom vi tar dataskydd på största allvar har vi också ett kundervice-team som hanterar dataskyddsfrågor, vilka du når via dataskydd@klarna.se.

Klarna Bank AB (publ) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. Klarna Bank AB (publ) följer svensk dataskyddslagstiftning. Besök gärna www.klarna.se för mer information om Klarna.

 

Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 11 december 2018.