Litet badkar blir t….

Litet Badkar blir till

Här tar vi ett sittbadkar 120 cm ut ur blästringsmaskinen.Tyvärr måste vi justera tassarnas fästen i gjutformen. Man måste komma ihåg att vi tillverkar gjutformarna för hand och det finns inga riktiga och exakta mått utan man får tillverkar måttverktyg för att tassar ska komma på ungefär samma plats på bägge sidor och då ska man veta att badkaret inte exakt. Nu har vi svetsat fast tassarna, så att sitter på rätt ställe. Imorgon ska vi försöka överföra detta till gjutformen och sedan testgjuta. Detta är ingen liten process då järnet ska hettas upp till 1300 grader innan gjutningen kan börja.

Sittbadkar hängade i blästringsmaskinen
Sittbadkar 118 efter blästringen.

 

 

 

 

Sittbadkar just taget ur blästringsmaskinen
Nyblästrad!

Nu ska badkarets kanter slipas och invändigt behöver
det slipas lite här och var.

Sittbadkar litet där vi testar tassarnas placering.

Lämna ett svar