Villkor

SKÖTSELINSTRUKTIONER TILL BADKARET.

Hur ska jag rengöra badkaret?

Följ instruktionerna nedan för att skydda emaljen!
Badkaret rengöres bäst med tvål och vatten när det fortfarande är varmt för att badkaret ska skina länge. Använd mjuk trasa och en kombination av rikligt med ljummet vatten och lite tvål, milt diskmedel eller såpavid rengöringen.
Man skall inte applicera rengöringsmedel under lång tid.
Notera att såpa eller diskmedel inte gör badkaret blankare.
För att få badkaret blankare polerar man badkaret. Var noga med att vatten ej står kvar i  badkaret. Metall kan (färga) av sig på emaljen, men tas lätt bort med T-sprit. Eventuella tejprester tas bort med avfettnings-medel.Eventuella avlagringar poleras bort eller om de sitter hårt tas bort med en rakbladsskrapa utan att repa emaljen och efterpolera med 3 M 09375 finpolering.


2.  Använd aldrig syra eller stark alkalisk vid rengöring av badkaret som t.ex  Ajax, VIM eller liknande frätande rengöringsmedel. Obs! Även hårfärgningsmedel innehåller mycket starka frätande syror som skadar emaljen.Obs! Badkaret skall endast användas för bad ej t.ex  till blötläggning eller tvätt av kläder!

OBS!
När badkaret är installerat, så bör man försegla justerskruvens hål på översidan med exempelvis båtlack.

Viktigt vid leverans av badkar:
Kontrollera noga att emballaget inte är skadat innan ni signerar leveransen. Om emballaget är skadat skall detta noteras av chauffören för att eventuell ersättning skall utgå. Kontroll av badkaret skall ske i vid öppnande av lådan före installation.

ÅNGERRÄTT
Hos oss har du 14 dagars ångerrätt enligt konsumentverkets regler. Badkaret får inte installeras eller användas och frakten betalar kunden själv. Badkaret skall returneras utan skador och i orginalemballaget. Kontakta oss på Finabadkar så skickar vi en fraktsedel.

GARANTI: 1 år. Gäller vid fullkomlig betalning!
Vi följer konsumentköplagen

Återtagandeförbehåll
Vi använder oss av Återtagandeförbehåll oavsett om köparen (företag eller privatperson) har sålt varan eller ej, så tillhör varan oss till dess att full betalning är gjord! Våra fakturor skall betalas vid leverans eller avhämtning. Badkaret får ej fast installeras innan full betalning är gjord. Detta innebär att vi återtar varan om full betalning uteblir.

Om våra badkar.

Våra badkar tillverkas för hand vilket gör att de inte kan vara ”perfekta”. Tillverkningen sker inte i dammfria lokaler, vilket gör att det vid emaljering kan det bli skönhetsprickar och små porer vilket inte påverkar funktionen eller resulterar i att karet klassas som 2:a sortering. Ibland kan det bli som damm i emaljen någonstans på badkarets kant. Kanter och invändigt slipas karet för hand med vad det innebär, men det gör att badkaren ser ut som de gjorde förr i tiden med en yta så att man kan se att badkaret är gjort av gjutjärn. Jag har själv instruerat de som arbetar att inte slipa för mycket, så att den naturliga skönheten försvinner detta på de mindre modellerna. Läs nedan om de större modellerna. När badkaren har emaljerats, så slipar man av utsidan och spacklar badkaren och sedan lackerar man utsidan. Lacken ska inte jämföras med billackering. Någon kund har lagt badkaret på sidan och granskat utsidan med lupp. Det är inte meningen att man ska ha badkaret liggande på sidan. Skämt åsido, men förr i tiden så rollade man badkarets utsida samtidigt som man rollade badrummet. Dagens badkar är spacklade och sprutlackerade på utsidan, men långt ifrån billackeringens finish.
Nytt är att vi för att spara på krafterna så vänder vi inte på badkaren när vi lackerar dem dvs botten är inte en prioritet utan vi lyfter något på karet och ser till att det råder samma färg där, men bryr os inte om att det inte ser lika bra ut som sidorna och då menar jag den del som inte syns utåt när badkaret står på plats.

Badkaren gjuts i handgjorda gjutformar som inte blir likadana på båda sidor och eftersom det är väldiga krafter som frigörs vid gjutning kan kanterna skilja sig åt i framför allt de modeller som har smala kanter. Om ni uppger vilken sida som är utåt i badrummet räknat från att man sitter i badkaret, så kan vi om möjlighet finns välja badkar efter detta. Tassarnas justerskruvar står inte alltid med justerskruvens huvud platt mot golvet. Detta gör inte att belastningen blir för stor under justerskruven. Är man orolig så kan man lägga något under tassen för att fördela tyngden. Det finns självhäftande möbeltassar av gummi i handeln bl.a hos Biltema, som med för del kan användas under tassen. För att få ännu jämnare belastning går det att lägga en bricka eller enkrona mellan gummitassen och golvet.   Även där det ser ut som om justerskruven står platt mot golvet är ändå anläggningsytan ungefär den samma. För att få en justerskruv att följa golvet, så måste huvudet vara ledat dvs rörligt. När man tillverkar för hand måste man justera t.ex tassarna för hand med brickor. Om man inte klarar detta, så ska man ta kontakt med mig omgående och inte försöka själv. Jag brukar tejpa fast brickor där dessa ska sitta. Dessa får ej tas bort, därför att då är det svårare för mig att hjälpa er via telefon.

Vissa de större modellerna som Ekenäs, Double End 155 och 168 cm med ett baddjup på 46 cm. Gjuter vi i gjutformar genom s.k vacumgjutning och dessa gjutformar är mycket kostsamma, men gjutningen blir bättre (de flesta som gjuts går att emaljera de mindre modellerna går cirka 10 % bort) dvs jämnare om man jämför med de mindre modellerna och det är lättare att gjuta. Nackdelen är att dessa gjutformen inte går att ändra som de mindre modellerna.

Sekretes & integritetspolicy

De Persoliga uppgifter
som vi samlar in när du beställer en vara hos oss, så godkänner du att vi lagrar uppgifter som Namn
adress, epostadress och telefonnummer för att vi ska kunna fullgöra våra uppgifter att tillhandahålla den service som du som kund kräver. Enligt PUL personuppgiftslagen har du rätt att få information
om  vilken information som vi har om dig och dessa uppgifter tar vi bort om du så begär eller ändra
omdessaärfelaktiga.

Det är endast Finabadkar Luton Design och våra samarbetspartners för betalning av din beställning
och leverans av densamma som använder denna information.

Finabadka garanterar att ingen information säljes eller på annat sätt förs vidare till tredje part!

Kontakt
Knut Löwgren Finabadkar Luton Design
Kontor: Dragonvägen 13
186 50 Vallentuna
Mobil: 070 736 33 59

E-post:knut@finabadkar.com
Finabadkar Luton Design orgnr: 5408111077


FINA BADKAR Luton Design förbehåller sig rätten att Ändra i designen och avsäger sig allt ansvar för eventuella förseningar där vi ej har en bidragande faktor.