Villkor

SKÖTSELINSTRUKTIONER TILL BADKARET.

Hur ska jag rengöra badkaret?

Badkaret rengöres endast med tvål, milt, diskmedel eller såpa (använd rengöringsmedel utan tillsatser) tillsammans med riklig mängd vatten när badkaret fortfarande är varmt för att ditt badkar ska skina länge. Använd mjuk trasa vid rengöringen. Det bästa är att använda duschtvålen när man precis har använt badkaret! Man ska inte låta badkaret stå med såpa eller liknande applicerat på ytan under tid, utan badkaret rengöres med rikligt med ljummet vatten och mycket lite såpa helst i samband med användandet av badkaret (t.ex efter ett bad).
Om man vill at
t emaljen skall behålla sin glans länge, bör badkaret torkas av ordentligt efter rengöring och användning. Om man inte gör det kommer kalk och andra ämnen som finns i vattnet att torka in och fastna på emaljytan detta kommer så småningom att matta glansen. För att badkaret ska bli blankt igen måste man polera badkaret.

Applicera ej koncentrerat rengöringsmedel utan använd rikligt med ljummet vatten och lite tvål, diskmedel eller såpa. Märk väl att varken såpa eller diskmedel gör badkaret blankare. För att badkaret ska bli blankare polerar man det. Eventuella missfärgningar kan tas bort med tandkräm eller T-sprit. Hårda avlagringar av t.ex kalk tas bort med rakblad, men man bör vara noga, så att emaljen inte repas efterpolera med 3 M 09375 finpolering. Dessa avlagringar slipper man om karet torkas ur efter användandet.

2. Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller syra ej heller alkalisk lösning vid rengöring av badkaret som t.ex AJAX, VIM eller liknande frätande rengöringsmedel som säljes i handeln. Detta skadar emaljen!
Använd badkaret till det badkaret är ämnat ej som att blötlägga tvätt i m.m

Obs! Hårfärgningsmedel innehåller mycket starka frätande syror och skadar emaljen.


3. Badkarets utsida
 rengöres lätt med en fuktig trasa och kan med fördel poleras med t.ex bilvax på utsidan, så att lacken skyddas och blänker mer. Detta gäller naturligtvis inte mattlackerade badkar. Vi rekommendera att duschdraperi används vid dusch, vilket skyddar badkarets utsida.

 

OBS!
När badkaret är installerat, så bör man försegla justerskruvens hål på översidan med exempelvis båtlack.

Viktigt vid leverans av badkar:
Kontrollera noga att emballaget inte är skadat innan ni signerar leveransen. Om emballaget är skadat skall detta noteras av chauffören för att eventuell ersättning skall utgå. Kontroll av badkaret skall ske i vid öppnande av lådan före installation.


Här kan du läsa om hur tassarna monteras>>>>>>>>>

GARANTI: 1 år!


ÅNGERRÄTT
Hos oss har du 14 dagars ångerrätt enligt konsumentverkets regler. Badkaret får inte installeras eller användas och frakten betalar kunden själv. Badkaret skall returneras utan skador och i orginalemballaget. Kontakta oss på Finabadkar så skickar vi en fraktsedel.

Återtagandeförbehåll
Finabadkar Luton Design använder oss av återtagandeförbehåll. Detta innebär att köparen ej fritt förfogar över badkaret innan full betalningen gjorts. Således är det förbjudet för köparen att vidareförsälja och eller sammanfogning med annan egendom av badkaren innan full betalning gjorts. Badkaren tillhör Finabadkar Luton Design till dess att full betalning är gjord! Detta innebär att Finabadkar har rätt att återta badkaren, om full betalning uteblir.

Om våra badkar.

Våra badkar tillverkas för hand vilket gör att de inte kan vara ”perfekta”. Tillverkningen sker inte i dammfria lokaler, vilket gör att det vid emaljering kan det bli skönhetsprickar och små porer vilket inte påverkar funktionen eller resulterar i att karet klassas som 2:a sortering. Ibland kan det bli som damm i emaljen någonstans på badkarets kant. Kanter och invändigt slipas karet för hand med vad det innebär, men det gör att badkaren ser ut som de gjorde förr i tiden med en yta så att man kan se att badkaret är gjort av gjutjärn. Jag har själv instruerat de som arbetar att inte slipa för mycket, så att den naturliga skönheten försvinner detta på de mindre modellerna. Läs nedan om de större modellerna. När badkaren har emaljerats, så slipar man av utsidan och spacklar badkaren och sedan lackerar man utsidan. Lacken ska inte jämföras med billackering. Någon kund har lagt badkaret på sidan och granskat utsidan med lupp. Det är inte meningen att man ska ha badkaret liggande på sidan. Skämt åsido, men förr i tiden så rollade man badkarets utsida samtidigt som man rollade badrummet. Dagens badkar är spacklade och sprutlackerade på utsidan, men långt ifrån billackeringens finish.

Badkaren gjuts i handgjorda gjutformar som inte blir likadana på båda sidor och eftersom det är väldiga krafter som frigörs vid gjutning kan kanterna skilja sig åt i framför allt de modeller som har smala kanter. Om ni uppger vilken sida som är utåt i badrummet räknat från att man sitter i badkaret, så kan vi om möjlighet finns välja badkar efter detta. Tassarnas justerskruvar står inte alltid med justerskruvens huvud platt mot golvet. Detta gör inte att belastningen blir för stor under justerskruven. Är man orolig så kan man lägga något under tassen för att fördela tyngden. Det finns självhäftande möbeltassar av gummi i handeln bl.a hos Biltema, som med för del kan användas under tassen. För att få ännu jämnare belastning går det att lägga en bricka eller enkrona mellan gummitassen och golvet.   Även där det ser ut som om justerskruven står platt mot golvet är ändå anläggningsytan ungefär den samma. För att få en justerskruv att följa golvet, så måste huvudet vara ledat dvs rörligt. När man tillverkar för hand måste man justera t.ex tassarna för hand med brickor. Om man inte klarar detta, så ska man ta kontakt med mig omgående och inte försöka själv. Jag brukar tejpa fast brickor där dessa ska sitta. Dessa får ej tas bort, därför att då är det svårare för mig att hjälpa er via telefon.

Vissa de större modellerna som Ekenäs, Double End 155 och 168 cm med ett baddjup på 46 cm. Gjuter vi i gjutformar genom s.k vacumgjutning och dessa gjutformar är mycket kostsamma, men gjutningen blir bättre (de flesta som gjuts går att emaljera de mindre modellerna går cirka 10 % bort) dvs jämnare om man jämför med de mindre modellerna och det är lättare att gjuta. Nackdelen är att dessa gjutformen inte går att ändra som de mindre modellerna.

Kontakt
Knut Löwgren Finabadkar Luton Design
Kontor: Hallandsgatan 26 4 tr
118 57 Stockholm
Mobil: 070 736 33 59
E-post:knut@finabadkar.com

FINA BADKAR Luton Design förbehåller sig rätten att Ändra i designen och avsäger sig allt ansvar för eventuella förseningar där vi ej har en bidragande faktor.