Övrigt

HUR MONTERAR JAG TASSARNA?
Tassarna sättes om möjligt på i badrummet. Badkaret placeras på något så att det står fritt och väger jämnt med höjd så att tassarna lätt kan skruvas på fästena. Placera för säkerhets skull tjock skumplast mellan tass och badkar för att skydda badkarets utsida.
TASSARNAS PLACERING
Vi utgår alltid vid placering av respektive tass räknat från att man sitter i badkaret utom på Double End modellerna. Märkning på tassen kan t.ex vara VF = vänster fram eller HB = höger bak. De tassar som är märkta A; B; C och D placeras A vänster och nästa motsols B höger bak. Double end modellen utan märkning har samma tassar på alla fyra ställen, samma gäller Drottningholm 139. För det mesta gör vi en skiss på tasslådan. De små tassarna ska de långa CE sitta bak och fram de korta där märkningen kan skifta DF eller B. Vi kommer att få ännu en märkning för de främre.

När ni har kontrollerat att tassen sitter bra så lossa något på skruvarna och ta bort skumplasten dra fast tassen igen utan att ändra läge på denna. Eventuella kilbrickor och bleck som medföljer placeras t.ex till vänster om  tassen lutar för mycket åt höger och om tassen vill åka utåt, så lägges brickan med tjocka delen utåt. Dra åt måttligt behöver endast sitta stadigt. Sätt sedan ned ett par först och tag sedan bort stödet och sätt ned de andra paret. Kontrollera att badkaret står jämnt med hjälp av justerskruvarna under tassen. Sedan kan ni med fördel behandla juster-skruvarna med genomskinlig båtlack så att vatten ej kan nå in i gängan. Fortsättn. Nedan!

Just nu har jag bara ett remaljerat badkar med emaljerad utsidan. Pris: 9.900 kr (obs! Ej med tassarna på bilden utan emaljerad delfintassar). Bilden visar ett s.k remaljerat. Gjutjärnsbadkar med 2 yttre Lejontassar i brons. Längd 136 cm Kvalitén på de nya badkaren med äkta porslinsemalj är ofantigt mycket högre än s.k remaljerade badkar.

OBS!
Sätt aldrig på tassarna med badkaret upp och ned eller liggande på sidan. Då är det stor risk att lacken skadas på utsidan.
Remaljering vad innebär det?
Remaljerat = Innebär att man har lackerar ovanpå den utslitna emaljen en del mindre nogräknade kallar det för ny emalj vilket det inte är utan bara en lackering. Emalj bränns i ca 900 grader och får en mycket hård och blank ytan som porslin. Skulle det vara ny emalj så skulle det heta reemaljerat (återemaljerat), men remaljerat betyder inte samma sak utan är endast en marknadsföringsterm. Om ni vill renovera ert gamla badkar så kan ni vända sig till remaljeringsbolaget i Bagarmossen.

Från Thomas i Stockholm.

Bilder från kunder med små badrum.

Från Roger i Göteborg. Christoffers badkar i Stockholm Hej Knut, Badkaret på plats, och invigt av en förväntansfull åttaåring.

 

 

Här hittar ni ett av våra Här hittar ni ett av våra badkarhttp://blogg.passagen.se/cenedra/

SKÄRGÅRDSVILLAN
http://skargardsvillan.blogspot.se/2013/02/varfor-inte-ett-rosa-badkar-mr-d.html